Jau šį savaitgalį visi profesionalūs ir pradedantys bėgikai kviečiami į Klaipėdą, kur vyks tradicinis „Vilties bėgimo“ maratonas. Vienuoliktą kartą organizuojamame bėgime tikimąsi sulaukti rekordinio skaičiaus dalyvių, kurie savo jėgas išbandys kartu su sako keturkojais. Pernai trasas, kuriose galima bėgti su šunimis, pasirinko apie šimtas dalyvių, šiemet jų laukiama dvigubai daugiau. 

Bėgimo dalyviai gali rinktis vieną iš septynių trasų – nuo ilgiausios, 42 km, skirtos profesionalams, iki trumpiausios – 0,75 km – tinkamos senjorams ir neįgaliesiems. Norintys bėgti drauge su savo šunimis, kviečiami pasirinkti vieną iš dviejų trasų – 5,4 km ar 2,9 km ilgio. 

„Šis renginys – tai galimybė drauge praleisti laiką kartu su visa šeima – vaikais, seneliais ir net keturkojais. Kad renginys tikrai teiktų džiaugsmą, visiems dalyviams, kurie nusprendžia dalyvauti su šunimis, patariame atkreipti dėmesį į kinologų parengtas rekomendacijas. Tai pagrindinės gairės, kurios leis užtikrinti visų dalyvių komfortą ir gerą šuns savijautą“, – sako viena iš „Vilties bėgimo“ organizatorių Vaida Piščikė. 

Varžybose gali dalyvauti šunys, kurie yra ne jaunesni kaip vienerių metų. Bėgikams bėgti rekomenduotina su specialiu diržu, amortizuojančiu trosu ir petnešomis ar pakinktais šuniui. Šunys privalo būti paskiepyti, renginio dieną skiepai privalo būti galiojantys. Viso renginio metu šunys turi būti pririšti, vedžiojami su pavadžiu. Varžybų trasa gali būti trumpinama, jei temperatūra viršys +25 laipsnius šilumos.

„Tokios iniciatyvos, kuomet daugėja ir veiklų, ir vietų, kur galima leisti laisvalaikį kartu su augintiniais, rodo besikeičiantį visuomenės požiūrį į atsakingą gyvūnų auginimą. Džiugu, kad gyvūnų mylėtojai kasmet sugalvoja naujų iniciatyvų, kaip leisti laiką kartu su savo augintiniais, savo geru pavyzdžiu užkrėsdami ir kitus“, – džiaugiasi „Vilties bėgimo“ partnerės bendrovės „Mars Lietuva“ korporacinių  reikalų vadovas Mindaugas Rupšys.

„Vilties bėgimas“, į kurį kviečiami visi šeimos nariai, vyks šį sekmadienį, gegužės 20 d. Klaipėdoje. Bėgimo startas ir finišas numatyti Atgimimo aikštėje. Šiais metais „European athletics association“ maratonui suteikė 3* kategoriją. Praėjusiais metais bėgo maždaug 9 tūkst. dalyvių. 

„Vilties bėgimo“ idėja kilo broliui Benediktui, jis gyvenimą bei tarnystę paskyrė  tiems, kurie praranda viltį – onkologiniams ligoniams ir jų artimiesiems, neįgaliesiems, ypatingus poreikius turintiems vaikams.